Home At-sign Facebook-F Twitter-T LinkedIn-I Facebook_hf

je suis Charlie
Pennestreken Poesjusbeesjus Nieuwjaarskaarten 4Daagse Na schooltijd Oefening Pollux AUW! Batavier De groene Schiedammer Frigge 1.0

Het Modderaartje


Maak hier uw keuze uit een van de jaargangen

1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1998 1999 2000 2001

Voetbal met een knipoog


In 1990 heb ik besloten een "Modderpool" in het leven te roepen bij het bedrijf waar ik toen werkte. Dit had ik bedacht om collega's mee te laten doen in de pool voor het WK voetbal. Daar kreeg ik namelijk meestal bij de mensen te horen dat ze niet mee wilden doen, omdat ze de inleg te hoog vonden, of omdat ze toch geen verstand van voetbal hadden.

De eerste Modderpool was simpel van opzet. Voor alle wedstrijden waren de uitslagen alvast voor je ingevuld op een lijst. Verstand van voetbal was dus niet meer nodig. Zo had ik honderd verschillende lijsten gemaakt die vijf gulden per stuk kostten. Je kon dus voor vijf piek al meedoen, maar als je wat groffer wilde gokken, kon je ook meerdere lijsten kopen. Te duur was het ook niet meer.

Als tegenprestatie bij het succesvol verloop van de verkoop, beloofde ik verslag te doen van de wedstrijden. Met name dat is volkomen uit de hand gelopen. "Het Modderaartje" was geboren. Elke dag een twee of meer a4tjes volproppen met allerlei onzin, die af en toe ook nog over voetbal ging is geen mis te verstane opgave. Nachtwerk was meer regel dan uitzondering.

Het resultaat was er gelukkig naar. Het Modderaartje is tien jaar lang een begrip geweest bij de Nederlandse vestiging van IMS Health en heeft zelfs internationale uitstapjes gemaakt zo nu en dan. En ook andere gebeurtenissen dan het WK en EK voetbal kwamen aan de orde, zoals de 4Daagse en een inzamelingsactie voor Kosovo in 2000.

Tijdens het zomerfeest van 1992 ben ik op de Mississippi Queen zelfs "wegens bijzondere inspanningen voor het vermaak van het personeel" onderscheiden voor mijn werk. Niet zonder trots ben ik dat op de voorpagina gaan vermelden. Hieronder de oorkonde die ik kreeg uitgereikt.

modderaartje onderscheiding

Copyright H.D. Frigge Schiedam 1990 t/m 2001